Vi fick låna hjälmar och de körde försiktigt (oroa er inte mamma och pappa).
Väl framme skulle det lagas tre rätter. En kinesisk (killen längst fram på bilden ovan är ursprungligen från Kina men numera bosatt i Japan sedan tre år tillbaka), en japansk och en svensk.
Den japanska rätten var en rätt som flickvänner ofta gör till sina pojkvänner, niku-jaga (typ kött och potatisgryta). Shusuke berättade för oss att hans mamma brukar skälla på honom för att han är långsam när han hjälper till med maten hemma, vilket han själv skrattade åt och sa:
I'm sorry my mother.
Vi kan inte annat än hålla med mamman. Det tog honom ca 3o min att skala 6 potatisar.
Väl framme skulle det lagas tre rätter. En kinesisk (killen längst fram på bilden ovan är ursprungligen från Kina men numera bosatt i Japan sedan tre år tillbaka), en japansk och en svensk.
Den japanska rätten var en rätt som flickvänner ofta gör till sina pojkvänner, niku-jaga (typ kött och potatisgryta). Shusuke berättade för oss att hans mamma brukar skälla på honom för att han är långsam när han hjälper till med maten hemma, vilket han själv skrattade åt och sa:
I'm sorry my mother.
Vi kan inte annat än hålla med mamman. Det tog honom ca 3o min att skala 6 potatisar.
Shusuke in action (or slowmotion)
Den kinesiska rätten var köttfärs och ärtor med chili och andra kryddor. Lite sött men mycket gott. Förutom chilisåsen från Kina ville han inte tala om vilka kryddor han använt.
Special chines secret spice - spit?
Så till den svenska rätten. Det enda vi kunde komma på när vi väl stod i matbutiken förutom köttbullar var carbonara (pasta var nämligen önskat). Inte så supersvenskt men vi kunde få tag på alla ingredienser och det smakade faktiskt riktigt gott!
Intresset var stort och de var grymt imponerade av att vi kunde laga pasta och att det liknade maten den italienska restaurangen runt hörnet serverar.Resultatet.
Middagsdags.
Efteråt blev det japanska kortspel och snacks. Bland annat ricecrackers och nåt de kallade most famous in Japan (umaibou) samt educational candy...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar