tisdag 30 mars 2010

Äntligen Kobebiff

Dagens lunch var det dyraste vi ätit här i Japan (som vi betalat själva vill säga). Restaurangen hette Steakland och vi valde 150 g Kobebiff var. Väldigt gott och extremt mört och saftigt.


Steakland


Rå biff

En kock kom ut med tallriken ovan till bordet där vi satt. I mitten av bordet fanns det en stor stekplatta och därpå marinerade han köttet och stekte. Roligt att få se hur de tillagade det samtidigt som man hann och bli riktigt sugen. Nackdelen är att man luktar en hel del matos efteråt, men det är det värt.
Först stektes vitlök i massor smör och sedan lades hela Kobebiffen i smöret. Kocken hade en supervass kniv som han delade köttet i perfekta bitesize-bitar.


Ser det inte gott ut?


Under tillagning

Till köttet fick vi sallad, ris, soppa och såser. Riktigt gott!

4 kommentarer:

Elin sa...

Är det chips på köttet?

Lam sa...

Neje, det är ju rostade vitlöksskivor i smör!

Pernilla sa...

Innan vi fått mat så tittade jag på våra bordsgrannars mat. Trodde också det var chips...

Unknown sa...

Köööööööött! KÖÖTT! :(