Nu har vi ätit gott och japanskt två dagar i rad. Igår blev det kaitensushi igen. Denna gång lyckades vi sikta in oss på de godaste bitarna så kvällen blev riktigt lyckad. När vi sedan fick ett paket gravad lax och en påse skorpor av Stevie som tack för lånet kände vi oss ännu mer belåtna och i dag när vi kom hem låg detta i brevlådan:
Gulligt va?
Kvällen har vi spenderat hos en japan i hans lägenhet (one room mansion). Vi lagade mat tillsammans och på menyn stod det Kimuchi-Nabe. Vi trodde att japanen visste hur man lagade detta och han i sin tur trodde att koreanen som var med visste. Det var alltså ingen som visste exakt hur det skull tillagas men vi lyckades rätt bra ändå tycker jag. Kimuchi är koreansk vilket kanske förklarar varför japanen tyckte koreanen borde veta. Nabe är dock japanskt så han borde inte vara helt ovetande. Kimuchi är typ vitkål i stark tomatröra. Nabe går att jämföra lite med fondue. Man kokar upp en buljong och lägger i det man tycker är gott. I detta fall hade vi kimuchi-buljong (eller soppa). Sedan lade vi i två olika sorters svamp, tofu, kycklingbollar, skivat kött, tjocka glasnudlar, udon (tjocka nudlar) och massa sallad, groddar och lök.
Om oss
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Titta, 2 japaner och en Magne!
Vad gott det ser ut :D
Det där såg riktigt gott ut! =)
Elin och Malin:
Det var riktigt gott :) Det tog bara lite tid eftersom vi var ganska många.
Jonas:
Tyvärr är ingen på bilden japan dock så finns det en Magne. En sällsynt ras. (De andra två är en korean och en Lam, du får själv gissa vilken som är vilken ;))
Skicka en kommentar